Skip to main content

Beauty Tips

Als gecertificeerde schoonheidsspecialiste ,pedicure en nagelstyliste kan ik je helpen met de volgende problemen en behandelingen:

Wat mag ik niet doen na Dermaplane?

De eerste 48 uur wordt afgeraden om intensief te sporten of naar de sauna te gaan, alsook het gebruik van producten met Retinol. Door de behandeling dringen producten dieper in de huidlagen in.

Na de behandeling dient u 48 uur uw gezicht te beschermen met een zonnebrandolie spf 50, want ook de zonnestralen kunnen dieper doordringen

Wat is de beste dagelijkse verzorging voor mijn voeten?

Was je voeten elke dag met koud of lauw water en een milde zeep. Zorg er voor dat je de zeep achteraf goed afspoelt. Het is goed om je voeten ook eens te wassen met een antibacteriële zeep of stop je voeten in een badje met water en azijn.
Droog je voeten na het wassen steeds goed af. Ook tussen de tenen. Eventueel kun je wat talkpoeder aanbrengen of je voeten inwrijven met een verzorgende voetcreme.

Waarom een gezichtsbehandeling?

Je gezicht is je eerste barrière tegen het weer en vuiligheid. Het is belangrijk om je gezicht te verzorgen want je kunt last krijgen van zwarte puntjes, puistjes en rimpels omdat je huid uitdroogt en de vuiligheid opgesloten wordt. Hoe ouder je wordt, hoe minder snel je huid zichzelf hersteld.

Het belangrijkste voor je gezicht is een zachte reinigingsmelk gebruiken. Gevolgd door een lotion om de huid te kalmeren. Daarna kun je een oogcrème en je dagcrème aanbrengen.

Waarom moet ik nagelriemolie gebruiken?

De natuurlijke nagel blijft doorgroeien, maar wordt niet vanzelf gevoed waardoor deze uitdrogen. De nagelriemolie zorgt ervoor dat de natuurlijke nagels niet uitdrogen en niet opkrullen, zo blijven je gelnagels langer zitten. 

Welke sokken zijn het beste?

Draag elke dag een paar schone wollen of katoenen sokken. Sokken gemaakt van dit materiaal kunnen het overtollige vocht absorberen. Synthetische sokken nemen transpiratievocht minder goed op. Ook na het sporten trek je best je schoenen en sokken zo snel mogelijk uit en spoel je voeten met koud water.

Waarom moeten gelnagels elke 3/4 weken bijgewerkt worden?

Uw eigen nagels blijven groeien. Bij gelnagels wordt er telkens een versteviging gelegd op het midden van de nagel, dit groeit ook uit. Van zodra dit punt te ver op de nagel komt te liggen, vergroot de kans op breuken.

Wat kan ik doen aan pigmentvlekken in mijn gezicht?

Pigmentvlekken komen voor bij iedereen. Een kuur met Ampoule Hyrdo C zorgt ervoor dat de vlekken vervagen en je huid een vitamine boost krijgt. 

Wat is de oorzaak van eelt?

Door onaangepast schoeisel te dragen, door overgewicht, het doorzakken van de voorvoet, een teen- of voetafwijking of de aftakeling van het bloedvatensysteem ontstaan er wrijvingen op de voet. Deze wrijvingen kunnen eelt veroorzaken.

Eelt ontstaat meestal onder de bal van de voet en op de hiel. Deze plekken krijgen de grootste druk te verwerken tijdens  het staan en lopen.

Eelt kan pijnlijk worden wanneer je je schoenen aantrekt. Bovendien is eelt heel erg droge huid waardoor er barsten en kloven kunnen ontstaan. Deze zijn wel erg pijnlijk en kunnen bloeden en zelfs ontsteken.

Ik denk dat ik een blaar heb, wat nu?

Blaren onderop de voet ontstaan meestal door wrijving tussen voet en schoeisel of tussen de tenen. Een rode, branderige huid is de voorbode van een blaar. Als de bovenlagen van de huid loslaten of scheuren, ontstaat er een zakje dat zich snel met vloeistof vult.

Niets doen is in principe de beste behandeling. Door de blaar dicht te laten kan die bovendien niet vuil worden of besmet raken door contact met aarde of stof. Eventueel kun je de blaar tijdelijk afschermen met een pleister.

Uitzondering zijn blaren die pijn doen en grote blaren op drukplaatsen, zoals op de voetzolen. Die doorprik je beter om te voorkomen dat ze openscheuren en eventueel gaan infecteren.

Ik heb pijn aan mijn voet, is het een likdoorn?

Door de aanhoudende druk op de eelt kan die als een omgekeerde piramide naar binnen groeien waardoor er likdoorn ontstaat. Dit veroorzaakt een scherpe pijn. Ga hier niet zelf mee aan de slag, ik kan u hiermee vakkundig helpen.

Hoe kies ik de beste schoenen?

Kies voor schoenen die je voeten laten ‘ademen’ zoals sandalen, linnen of lederen schoenen. Vermijd in ieder geval rubber en nylon. Ook sportschoenen hou je best niet te lang aan. Als het enigszins kan, wissel je best elke dag van schoeisel zodat ze goed kunnen uitdrogen. Het is verstandig om je schoenen uit te doen zodra je thuiskomt.

Hoe voorkom ik voetschimmel?

Loop niet met blote voeten op vochtige vloeren zoals in zwembaden, kleedkamers of gemeenschappelijke douches. Het best draag je een paar persoonlijke badslippers.